Главная » Статьи » Мои диссертации

Державне регулювання експортного потенціалу харчової промисловості

СКАЧАТЬ:
"Державне регулювання експортного потенціалу харчової промисловості"



 На основі аналізу економіки та потенціальних можливостей розвитку виробничо-ресурсного потенціалу АПК виявлено вузлові проблеми та напрямки інтенсифікації виробничої та зовнішньоекономічної діяльності харчової промисловості (ХП). Обгрунтовано теоретичну концепцію розвитку експортного потенціалу як самостійну підсистему державного регулювання. Охарактеризовано систему економічних передумов формування експортної стратегії ХП, яка базується на результатах комплексного дослідження продуктивності використання природно-ресурсних чинників, сировинної бази харчової промисловості та споживчого потенціалу світового ринку. Удосконалено модель розрахунку експортного потенціалу ХП, яка базується на використанні показників ефективності земельних ресурсів, обсягів приросту, ресурсоємності та рентабельності продукції переробної промисловості. Запропоновано комплекс практичних заходів правового, адміністративного та економічного забезпечення активізації зовнішньоекономічної діяльності галузі.


Категория: Мои диссертации | Добавил: oflameron (30.06.2010)
Просмотров: 529 | Рейтинг: 5.0/1